Rehberlik Servisi

Bolu Atatürk Anadolu Lisesi rehberlik servisi olarak, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda;

• öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirmelerine;
  • Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu gelişimi bakımından dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine;
  • eğitim sürecinden ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve
  • gelecekte onları mutlu edecek en doğru mesleğe yönelmelerine yardım etmeye çalışıyoruz.

Bu kapsamda;

• Okula uyum,
  • Ders ve meslek seçimi,
  • Arkadaşlık sorunları,
  • Okul ve aile kaynaklı sorunlar,
  • Verimli ders çalışmma yöntemleri,
  • Sınav kaygısı ve okul başarısı,
  • Planlı çalışma ve sınavlara hazırlık,
  • Kişisel ve ailevi sorunlar,
  • Bağımlılığın önlenmesi ve bağımlılıkla mücadele...

gibi temel konularda, bireysel görüşmeler ve grup etkinlikleri yoluyla öğrenci ve velilerimizi destekliyoruz.

İhtiyaç hissettiklerinde bilgi, görüş veya destek almak üzere tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi rehberlik servisine bekliyoruz.

Rehberlik servisini ilgilendirdiğini düşündüğünüz herhangi bir konuyla ilgili görüş, öneri ve isteklerinizi, bu form aracılığıyla bize ulaştırabilirsiniz:

Rehberlik çalışmalarını planlarken; Veli, öğrenci ve öğretmenlerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda önceliklerimizi belirlemeye özen gösteriyoruz. Veli, öğretmen ve öğrenci gözüyle öğrencilerimizin rehberlik ihtiyaçlarını anlamak amacıyla hazırladığımız ihtiyaç belirleme anketine katılarak sürece katkıda bulunabilirsiniz.

Rehberlik İhtiyaçlarını Belirleme Anketine başlamak için;
öğrencilerimiz buraya, öğretmenlerimiz buraya, velilerimiz buraya
tıklayınız.

Yayın: 22.09.2019 - Güncelleme: 01.03.2023 16:17 - Görüntülenme: 971